Operational lease, de meest gestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over operational lease. Hier vindt u de antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen.

Operational lease, wat is dat?

Bij operational lease rijdt u in de auto die u wilt, zonder deze te kopen. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij of financier. U betaalt een vast maandbedrag voor het gebruik, inclusief of exclusief onder meer de kosten van onderhoud, reparaties, verzekering en wegenbelasting.

Operational lease, hoe werkt dat?

U tekent een contract voor een bepaalde leaseperiode. Gedurende die looptijd betaalt u de afgesproken, vaste maandtermijn. Het is mogelijk om alle of een deel van de verbruikskosten in de leaseprijs mee te nemen. Na afloop van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij de auto terug.

Wat is het verschil tussen full operational lease en netto operational lease?

Netto operational lease is lease van de auto inclusief rente, afschrijving en wegenbelasting. Full-operational lease omvat meer. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld lease inclusief onderhoud, verzekering, vervangend vervoer, pechhulp, en brandstof.

Welke voordelen heeft full operational lease?

Met full-operational lease bent u volledig ontzorgd. Wij zorgen ervoor dat u rijdt en u betaalt daarvoor bij LeaseParcours een vaste, lage prijs per maand. De auto wordt niet uw eigendom, dus u hebt na afloop van de leaseperiode niet te maken met inruil. Na afloop van de leaseperiode nemen wij de auto terug, zodat u geen risico loopt over de restwaarde. ug.

Wat zijn de voordelen van full operational lease?

De levertijd hangt af van verschillende factoren. Kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe leaseauto of voor een occasion. Bij een nieuwe auto hangt de levertijd onder meer af van de fabrikant of importeur van de auto van uw keuze en van de actuele vraag uit de markt naar de betreffende leaseauto.

Wat zijn de verschillen tussen operational lease en financial lease?

Bij financial lease bent u na afloop van het leasecontract volledig eigenaar van de auto. Vanaf het ingaan van de leaseovereenkomst bent u economisch eigenaar van de leaseauto. U betaalt een vast maandbedrag voor rente en aflossing. De kosten van bijvoorbeeld onderhoud, brandstof, verzekering en wegenbelasting komen voor uw eigen rekening. Het aantal kilometers dat u mag rijden, is onbeperkt.

Kiest u voor operational lease, dan blijven wij of de financier eigenaar van de auto. De overige kosten kunnen deels of helemaal worden meegenomen in de leaseprijs. Bij operational lease bent u gehouden aan het maximumaantal kilometers dat is overeenkomen in het leasecontract.

Ben of word ik eigenaar van de leaseauto?

De leasemaatschappij of financier is en blijft eigenaar van de leasewagen, zowel juridisch als economisch. Na afloop van de leaseperiode levert u de auto gewoon weer bij ons in, u hebt er geen omkijken naar.

Kan ik mijn leaseauto kopen na de leasetermijn?

Normaal gesproken nemen wij de lease auto na afloop van de leaseperiode terug. Bevalt de auto echter zo goed, dat u er in wilt blijven rijden, dan kunt u de auto kopen. Een van onze leaseadviseurs doet u daarvoor graag een passend voorstel.

Kan ik tussentijds overstappen op een andere leaseauto

Hebt u een leasecontract bij LeaseParcours F.S. B.V.? Dan kunt u tegen geen of geringe bijkomende kosten tussentijds overstappen naar een nieuwe of andere auto. Wilt u meer weten? Bel dan met onze lease-adviseur, tel. 020 – 820 21 09.

Hoe stel ik mijn lease auto samen?

Klik hier om uw leasewagen op deze site helemaal naar eigen wens samen te stellen.  Komt u er niet uit, dan helpt een van onze leaseadviseurs u graag verder.

Kan ik zelf opties en accessoires kiezen?

Wanneer u kiest voor full operational lease van een nieuwe auto, kunt u zelf uw opties en accessoires kiezen.

Wat is de looptijd van mijn leaseovereenkomst?

De looptijden van full operational lease variëren van 12 tot 72 maanden. Wilt u korter dan een jaar leasen, dan kunt u kiezen voor shortlease. Onze leaseadviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Wat bepaalt de leaseprijs van een auto?

Wij stellen de leaseprijs vast aan de hand van een aantal factoren. Van invloed zijn onder meer de looptijd van de leaseovereenkomst, de aanschafwaarde van de auto, de overeengekomen maximale hoeveelheid kilometers en uw klantprofiel.

Hoe veel kilometers mag ik rijden in mijn leaseauto?

Bij het vaststellen van de leaseovereenkomst, nemen wij ook maximum aantal kilometers per jaar mee. Voor elke kilometer die u meer rijdt is er een vaste kostprijs. En dat geldt ook voor elke kilometer die u minder rijdt. Daarvoor krijgt u van ons een restitutie. Lijkt het erop dat het werkelijk aantal kilometers sterk gaat afwijken van de overeengekomen hoeveelheid, dan kunt u op elk gewenst moment bij ons aankloppen voor een herberekening  van de kosten

Is de leaseprijs inclusief brandstof?

Afhankelijk van de afspraken die wij maken in de leaseovereenkomst, kan een voorschot voor brandstof inbegrepen zijn. Is de leaseprijs inclusief de kosten van tanken, dan krijgt u onze internationale LeaseParcours brandstofpas, waarmee u in vele landen bij een groot aantal tankstations terecht kunt.

Vallen onderhoud en reparaties ook onder de leaseprijs?

Onderhoud en reparaties zijn bij full operational lease inbegrepen in de leaseprijs. In geval van netto operational lease komen deze kosten voor uw eigen rekening.

Is full operational lease inclusief wegenbelasting?

Bij alle vormen van operational lease is de wegenbelasting inbegrepen in de leaseprijs.

Is de keuze voor een garagebedrijf bij onderhoud en reparaties vrij?

Uiteindelijk hebben wij als leasemaatschappij de zeggenschap over de garagebedrijven waar onze leaseauto’s in onderhoud zijn. Uiteraard mag u hierover altijd overleggen met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808.. Wel moeten reparaties en onderhoud altijd uitgevoerd worden door merkdealers of merkspecialisten die aangesloten zijn bij ROB-net.

Zijn er winterbanden beschikbaar voor mijn leaseauto?

Het is mogelijk om winterbanden op te nemen in uw leaseovereenkomst.

Mag ik zelf aanpassingen doen aan mijn leaseauto?

Soms, maar altijd pas na overleg met uw leaseadviseur. Die kunt u bereiken via tel. 020 – 820 21 09.

Heeft operational leasing belastingvoordelen?

Het feit dat uw auto niet op de balans staat – bijvoorbeeld – kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, hangt af van verschillende factoren. Wilt u dit graag exact weten, neem dan contact op met uw accountant, boekhouder of fiscalist kan u hierover exact informeren.

Moet ik jaarcijfers aanleveren voor financiële acceptatie van de lease?

In veel gevallen mogen wij met u een overeenkomst voor full operational lease aangaan zonder dat u daarvoor  jaarcijfers hoeft te overleggen. Wilt u weten of dat in uw geval ook kan, neem dan contact op met een van onze lease-adviseurs via tel. 020 – 820 21 09.

Is het mogelijk om mijn leaseovereenkomst tussentijds te beëindigen?

Tussentijdse beëindiging is mogelijk, maar daarbij is er in de meeste gevallen wel sprake van een afkoopsom. Bovendien kan dit enkel bij een goed verloop van het betalingsverkeer.

Is mijn lease auto verzekerd in het buitenland?

Op uw groene kaart kunt u lezen in welke landen u bent verzekerd.

Hoe bemachtig ik mijn groene kaart?

De verzekeringsmaatschappij stuurt uw groene kaart automatisch thuis. Hebt u de groene kaart niet gekregen, neem dan contact op met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808.

Wie mogen er in mijn leaseauto rijden?

Bij de verzekeraar van LeaseParcours mag iedereen die in het bezit is van een geldig Nederlands rijbewijs in de leaseauto rijden. Wanneer uw auto niet is verzekerd via LeaseParcours dan kunnen er andere voorwaarden gelden. De betreffende verzekeringsmaatschappij weet alles over de voorwaarden.

Wat moet ik doen bij schade?

Hebt u schade aan uw lease auto, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze leaseadviseur via  tel. 020 – 820 21 09. De adviseur beoordeelt de situatie en vertelt u wat er moet gebeuren.

Heb ik bij autoschade eigen risico?

Voor onder meer WA, casco, ruitbreuk en diefstal kan er eigen risico gelden. Dit is afhankelijk van het contract en de leasemaatschappij.

Wat moet ik doen als ik een kleine autoruitschade heb?

Neem telefonisch contact op met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808.

Ik heb pech onderweg, wat moet ik doen?

Hebt u pechhulp afgesloten via LeasePlan Direct Partner, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de Berijdersdesk op tel. 036 – 527 27 27. Hebt u een auto met pechhulp van LeaseParcours, dan kunt u bellen met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808 of met uw leaseadviseur, tel. 020 – 820 21 09.

Is uw vraag hierboven niet beantwoord? Neem dan contact op voor meer informatie.